Haal samen met studenten meer uit uw Sociale Media!

16 januari

Haal samen met studenten meer uit uw Sociale Media!

Unieke kans voor ondernemers en winkelgebieden om met studenten aan de slag te gaan
Wilt u werk maken van sociale media voor uw winkel of winkelgebied? Wilt u leren van de kennis die studenten u kunnen bieden op dit gebied? Meld u zich snel aan. Wat houdt het project in?

In februari 2017 start het Project Haal meer uit uw Sociale Media!
Vijftien weken lang zullen 100 tweedejaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management van de Haagse Hogeschool ondernemers een dag in de week ondersteunen met de (her)ontwikkeling en uitvoering van hun sociale media strategie. U kunt zich aanmelden als ondernemer met uw winkel of horecagelegenheid of als bestuur met uw winkelgebied. De 100 studenten worden in groepjes van 4 gekoppeld aan een ondernemer/ winkelgebied. We zoeken dus in totaal 25 opdrachtgevers die willen deelnemen aan dit project.

Het project bestaat uit twee fases:
FASE 1: In de eerste fase leren de studententeams de ondernemer of het winkelgebied kennen en oriënteren zij zich op de huidige bedrijfsvoering. Vervolgens doen zij onderzoek naar de klantreis van de doelgroep, de zogenaamde customer journey. Op basis van deze inventarisatie wordt een sociale media strategie (her)ontwikkeld. Dit duurt 7 weken.

FASE 2: De strategie wordt voorgelegd aan de ondernemer of het winkelgebied gedurende een pitchavond. Wanneer de ondernemer of het winkelgebied overtuigd is van de strategie zullen de studententeams de strategie omzetten in actie. In deze tweede fase van het project wordt de uitvoering van de strategie gemonitord en waar nodig bijgestuurd. Dit duurt 8 weken.

Voor wie?
Ondernemers: u bent aangesloten bij een BIZ of collectief en neemt deel als winkel of horecagelegenheid.
Besturen: u bent als winkelgebied georganiseerd als BIZ of collectief en neemt deel als winkelgebied.

Wat wordt er van u verwacht? 

  • U bent een uur per week beschikbaar om te overleggen met het toegewezen studententeam. Dit kan bij u in de zaak, telefonisch en/of per mail. U maakt hier samen afspraken over.
  • U bent aanwezig bij het kick-off evenement op 8 februari (start project), bij de pitch-avond op 5 april (presentatie social media strategie door de studententeams) en bij de afsluiting van het project eind mei waar de resultaten worden besproken.

Tot slot willen we u er op wijzen dat de studententeams bestaan uit tweedejaars studenten. Ondanks hun enthousiasme zijn het nog geen volleerde sociale media professionals. Contact en aanmelden Het project is een samenwerking tussen de Haagse Hogeschool en het Haags Retailpunt. Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.
Ronald Visser, coördinator Small Business van de Haagse Hogeschool r.c.visser@hhs.nl
Hester Bunnik, programmamanager Smart Shopping van het Haags Retailpunt smartshoppingdenhaag@gmail.com
Aanmelden via een mail aan smartshoppingdenhaag@gmail.com.
U ontvangt een link waarmee u zich kunt inschrijven

Kick-off evenement: 8 februari van 18.00 – 20.00uur,
Haagse Hogeschool Pitch evenement: 5 april van 18.00 tot 20.30uur,
Haagse Hogeschool Afsluiting project: eind mei (datum en invulling volgt later)

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media