Renovatie Binnenhof

Op het Binnenhof in Den Haag zetelen de Eerste en Tweede Kamer, Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het Binnenhofcomplex. Gezien de vele technische en bouwkundige gebreken waarmee het Binnenhof kampt, is grootschalige renovatie noodzakelijk. De renovatiewerkzaamheden zouden in eerste instantie starten in september 2020, na Prinsjesdag.  Dit startmoment is inmiddels uitgesteld met minstens één jaar.

 

Kernteam Omgeving Binnenhof

De vijf en een half jaar durende renovatie, zal ook effecten hebben op de directe omgeving. Het Binnenhof is immers de kern van de historische binnenstad van Den Haag en één van de belangrijkste Haagse toeristische trekpleisters. Om de binnenstad bereikbaar en aantrekkelijk te houden en om effecten van de renovatie zo prettig mogelijk te laten verlopen voor de omgeving, is er een Kernteam Omgeving Binnenhof actief, waar de directeur van Stichting Binnenstad Ad Dekkers, de belangen behartigd voor de ondernemers, bewoners en culturele instellingen als voorzitter. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) wordt vertegenwoordigd door omgevingsmanager Marieke van den Bosch (secretaris) en verder behoren ook het Mauritshuis, ProDemos, het Nationale Theater, The Hague Marketing Bureau, ondernemers en de gemeente Den Haag aan deelnemen.

Lees hier het interview van het RRVB met Ad Dekkers en Marieke van den Bosch.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 26 maart vond een informatiebijeenkomst met betrekking tot de renovatie van het Binnenhof plaats bij Bureau Binnenstad. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Den Haag en Het Rijksvastgoedbedrijf. Naderhand werd volgend impressieverslag opgesteld. 

Extra informatie
Meer informatie over de renovatie van het Binnenhof is te vinden op de website van Het Rijksvastgoedbedrijf.

 

Heeft u een vraag voor de gemeente m.b.t. de renovatie van het Binnenhof? Mail deze naar het volgende e-mailadres renovatiebinnenhof@denhaag.nl.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media