Nu ook gezamenlijke inzameling van restafval in Den Haag en Delft

10 februari

Nu ook gezamenlijke inzameling van restafval in Den Haag en Delft

Vanaf 7 februari 2022 halen Renewi en PreZero gezamenlijk het restafval bij bedrijven in de binnenstad van Den Haag en Delft op. Er wordt niet langer met aparte inzamelwagens langs hun eigen klanten gereden, maar er wordt één gezamenlijke wagen ingezet waardoor het restafval via één route wordt ingezameld. Hiermee wordt het aantal ritten van inzamelwagens in het centrum substantieel beperkt wat naast een aanzienlijke bijdrage levert aan de uitstoot van CO2 ook de veiligheid ten goede komt .

 

In totaal zijn er inmiddels acht gemeenten waar ‘Green Collective’ van start is gegaan met als centrale doel een significante bijdrage te leveren aan het terugdringen van de binnenstedelijke CO2-uitstoot. Green Collective - het duurzame initiatief van Renewi en PreZero - heeft tot doel in 2023 minstens dertig gemeenten te ondersteunen in de duurzame inzameling van bedrijfsafval. Zo wordt er van iedere 100 vermeden kilometers ruim 160 kilogram aan CO2 bespaard.

 

Het initiatief komt voort uit de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (GD-ZES) waarbij Den Haag en Delft zijn aangesloten. Het doel van GD-ZES is de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof als gevolg van het stadverkeer te verminderen tot 0%.

 

Green Collective is al eerder succesvol geïntroduceerd in Venlo, Gouda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Amsterdam en Rotterdam.  

 

 

Green Deal Zero Emission Stadslogistiek

Om CO2-uitstoot te verminderen, komt er in Den Haag en Delft, net als in 30 tot 40 andere grotere gemeenten, een Zero Emissie Zone voor stadslogistiek (ZES-zone) in 2025. De afvalbranche valt ook onder die stadslogistiek.

Als deelnemende partij aan de Green Deal ZES willen Renewi en PreZero dat tegen 2023 de stadskernen in minstens 30 gemeenten emissievrij bevoorraad worden. Door de oprichting van Green Collective nemen zij het voortouw in het bereiken van de doelen van Green Deal ZES. Zo kunnen zij de inzamelactiviteiten samen veel efficiënter, duurzamer én veiliger uitvoeren. Want door samen slim in te zamelen, werken zij aan een bereikbare en veilige stad en dragen ze bij aan een schonere lucht. Meer informatie over Green Collective is te vinden op: www.green-collective.nl

 

Over Renewi

Renewi is een toonaangevend waste-to-productbedrijf dat met ruim 6.000 medewerkers iedere dag nieuw leven geeft aan gebruikte materialen. Met ons uitgebreide netwerk van 150 locaties verspreid over Europa, zijn we altijd dicht bij onze klanten. Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Onze jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met een breed scala aan diensten, zorgt er voor dat we duurzame, pragmatische recyclingoplossingen kunnen aanbieden. Met innovatie en gebruik van de nieuwste technologie zetten we afval weer om tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen. Het resultaat van ons werk is minder afval en vervuiling, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo dragen we bij aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat. | www.renewi.com

 

 

Over PreZero

PreZero is een internationaal bedrijf in afval- en recyclingmanagement. Er werken ruim 30.000 werknemers op 430 locaties in Europa en Noord-Amerika. We zien onszelf als aanjager van innovatie in de sector en streven naar een wereld waarin grondstoffen niet langer worden verspild.  Dat bereiken we door het sluiten van kringlopen. PreZero is onderdeel van de Schwarz Group, een van de toonaangevende foodretailbedrijven in Europa. De Schwarz Group heeft alle stadia van de kringloop in eigen hand: van productie en detailhandel tot afval- en recyclingmanagement. www.prezero.nl

 

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media