Dien uw idee in!

9 mei

Dien uw idee in!

Meedenken en actief deelnemen aan de ontwikkeling van Den Haag kan vanaf nu in het Werkatelier op de Torenstraat, precies tegenover ijssalon Florencia. Het Werkatelier van Agenda Ruimte voor de Stad is officieel geopend door Joris Wijsmuller wethouder Stadsontwikkeling en Wonen. Dat houdt in dat iedereen elke dinsdag en vrijdag kan binnenlopen tijden de spreekuren om ideeën en over stad en wijk te bespreken met een projectteam en initiatievenmakelaar.

Agenda Ruimte voor de Stad
Agenda Ruimte voor de Stad is een initiatief van de gemeente Den Haag om bewoners te betrekken in de plannen voor de toekomst van Den Haag. Jaarlijks komen er ongeveer 5000 nieuwe bewoners bij in Den Haag. Om iedereen te kunnen huisvesten en faciliteren denkt de gemeente nu al na over hoe de stad er in 2040 uit moet komen te zien. De input van de Haagse bewoners is erg belangrijk. Samen met ontwerpteams denken bewoners na over waar hun wijk behoefte aan heeft. Met de komst van het Werkatelier voor de afstand tussen gemeente en bewoners nog kleiner.

Wijsmuller sprak over een droom die uitkwam om precies tegenover Florencia een plek te hebben waar bewoners terecht kunnen met hun ideeën over de stad en wat ze graag zouden zien en zo meer grip te krijgen op de ontwikkeling en toekomst van Den Haag. Wijsmuller: ‘ik vind het belangrijk om in dit project de invloed, energie en ideeën van inwoners mee te nemen. Op basis van vele stadsgesprekken zijn er al aanbevelingen uit alle acht stadsdelen. Daar gaan we nu verder mee aan de slag. Wat is er mooier dan een plek in de stad waar inwoners gewoon binnen kunnen lopen bij de mensen die aan de Agenda werken’.

Wilt u meer informatie over het Werkatelier of andere bijeenkomsten van Agenda Ruimte voor de Stad? Kijk dan eens hier

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media