Platform Stedelijke Distributie

Samenwerken aan een 0-emissie Haagse binnenstad!


Ons doel is om in 2025 winkels, horeca, kantoren en bewoners in de Haagse binnenstad uitsluitend te bevoorraden met 0-emissie-voertuigen.
 
We gaan grote stappen maken in de overgang van fossiele naar schone energie. Schonere auto’s, vracht- en bestelvervoer en minder ritten voor bevoorrading en pakketbezorging; hiervoor moeten slimme en innovatieve oplossingen komen. Oplossingen waarbij de stad goed bereikbaar is, het winkelgebied aantrekkelijk blijft en bevoorrading snel en efficiĆ«nt kan plaatsvinden. 

In Den Haag werken de gemeente en marktpartijen samen aan een duurzame en efficiĆ«nte stedelijke distributie. Deze ambitie is vastgelegd in het ‘Convenant Stedelijke Distributie’. Het convenant werd op 8 maart 2018 ondertekend door gemeente Den Haag, Stichting Binnenstad, Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Den Haag, VNO NCW, Techniek Nederland (vh Uneto-Vni), TLN en evofenedex. 

Meer weten? Op de website Platform Stedelijke Distributie Den Haag kunt u de ontwikkelingen in de Haagse binnenstad op dit gebied op de voet volgen.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media