Bewonersbelangen Binnenstad Den Haag

De bewoners van de Binnenstad worden vertegenwoordigd in de Stichting Binnenstad. Het doel van deze vertegenwoordiging is om het evenwicht te bewaren tussen de concurrentiekracht en leefbaarheid van de Binnenstad.

Hoe vertegenwoordig je de bewoners binnen deze samenwerking als je niet door de bewoners van de binnenstad verkozen bent? Dat is niet eenvoudig.

Gelukkig kent de Haagse binnenstad een aantal goed georganiseerde bewonersorganisaties. Zij vormen een levendig netwerk en werken zo nodig met elkaar samen. De organisaties zijn een belangrijke bron van informatie voor de vertegenwoordiger van de bewoners in de Stichting Binnenstad, maar zij zijn niet representatief voor de bevolking als geheel. Daarom is het als bewonersvertegenwoordiger  ook belangrijk de media zorgvuldig te volgen.  Lokale en regionale media vangen veel signalen van andere bewoners op die van belang kunnen zijn.

Daarnaast is het ook mogelijk om een coalitie te sluiten met één of meerdere partners. Bewoners en horeca hebben bijvoorbeeld een gemeenschappelijk belang bij een goed vergunningenbeleid. Een horecaondernemer moet immers kunnen ondernemen en een bewoner moet kunnen wonen. Als gemeente kan je ervoor zorgen dat conflicten tussen bewoners en ondernemers worden voorkomen.

Bewoners zijn een belangrijke partner in de organisatie. Niet alleen omdat zij een vaste bezoeker zijn van winkels, horeca,  culturele- en onderwijsinstellingen.  Als eigenaren van een deel van het vastgoed bepalen zij ook de sfeer en de veiligheid in de straten.  De woonfunctie moet dan ook worden verdedigd en zeker niet worden verdrongen.

 

Contactpersoon: Rita van Hasselt

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media