Werkzaamheden Raamweg eind maart van start

15 februari

Werkzaamheden Raamweg eind maart van start

Den Haag voert vanaf dit voorjaar groot onderhoud uit aan de belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan. De Raamweg gaat dan negen weken grotendeels dicht. Ook de Zuid-Hollandlaan gaat 's nachts één week dicht.  Dit gaat gepaard met veel verkeershinder en extra drukte op de weg.
 
De Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan is een van de drukste routes tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dagelijks rijden er zo'n 60 duizend voertuigen overheen. Vanaf 26 maart vervangt Den Haag hier de riolering. ‘Het riool is op sommige plaatsen al bijna 100 jaar oud en uitstel is onverantwoord', zegt wethouder Tom de Bruijn (Verkeer). ‘Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moeten we hiervoor de hele weg worden openbreken. We vernieuwen dan gelijk ook het asfalt.'
 
Verkeershinder
De werkzaamheden op de Raamweg-Koningskade zullen voor verkeershinder zorgen. Weggebruikers in de directe omgeving van de Raamweg-Koningskade krijgen te maken met afsluitingen en extra drukte, met name in Benoordenhout en de Archipelbuurt. Ook op andere plekken in Den Haag is er hinder.
 
Bereikbaarheid
Den Haag doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Woningen en bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar, maar de werkzaamheden zullen hinder veroorzaken. De gemeente heeft het werk dat de grootste hinder veroorzaakt zo gepland dat het zo kort mogelijk duurt.
‘De aannemer gaat tijdens de afsluiting van de Raamweg-Koningskade in dubbele shifts aan het werk, zodat we langere dagen kunnen maken. Ook zijn we steeds op zaterdag aan slag. Een aantal weekenden gaat het werk 24/7 door,' zegt De Bruijn. ‘Alles om het werk op de doorgaande route voor het zomerseizoen klaar te hebben.'
 
Omleidingsroutes
Als de Raamweg-Koningskade is afgesloten, kan het verkeer de stad bereiken via de S200 (buitenring). Weggebruikers kunnen dan bovenlangs via de N440 (Hubertustunnel) en de N14 (Sijtwendetunnel) of onderlangs via de N211 (Lozerlaan).
 
De gemeente zet elektronische routeborden in die aangeven wat op dat moment de snelste route is. De omleidingen kunnen dus per dag verschillen, maar verkeer dat de aanwijzingen volgt, rijdt wel over de meest optimale route. De gemeente neemt maatregelen tegen sluipverkeer in de wijken en zet op grote schaal verkeersregelaars in.
 
Meer weten?
Meer informatie over de werkzaamheden, de planning en omleidingsroutes vindt u op www.raamwegdenhaag.nl.
U kunt uw vragen op de volgende manieren kwijt:
Facebook: www.facebook.com/raamweg
Twitter: @Raamweg2017
E-mail: informatie.raamweg@denhaag.nl

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media