Vergroende Tournooiveld teruggegeven aan de buurt

20 april

Vergroende Tournooiveld teruggegeven aan de buurt

Het centrum van Den Haag heeft er weer een parel bij. Samen met de ondernemers en omwonenden heeft wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) het vergroende Tournooiveld op 18 april geopend en weer teruggegeven aan de buurt. Nadat eerder eind december 2016 de parkeergarage Museumkwartier al in gebruik werd genomen, is nu de buitenruimte op het Tournooiveld opgeleverd. Met extra groen is dit bijzondere stukje binnenstad nog aantrekkelijker geworden.
 
Het Tournooiveld is een karakteristiek plein tussen het Korte en Lange Voorhout en de Korte en Lange Vijverberg. Juist in dichtbebouwde gebieden zoals de Haagse binnenstad is het belangrijk om groen toe te voegen aan de buitenruimte. Wethouder Boudewijn Revis: "Met deze opgeknapte buitenruimte heeft Den Haag er weer een parel bij. Het Museumkwartier krijgt zo steeds meer allure. Zo zie je dat makkelijk kunnen parkeren en een aantrekkelijke buitenruimte goed hand in hand kunnen gaan. Dankzij een prettige samenwerking met ondernemers en omwonenden is deze groene omgeving met z'n historische gebouwen en topmusea in de binnenstad weer maximaal tot leven gekomen."
 
Behalve de bomen die al in het oorspronkelijke ontwerp aan de randen van het plein zijn toegevoegd, zijn er hagen geplant in groenvakken. De exacte plek van de nieuwe hagen is  zo gekozen dat mensen vanaf de banken een mooi uitzicht houden op het Lange Voorhout. Bij alle plannen is rekening gehouden met loop- en fietsroutes, laden en lossen van omliggende panden en eventuele toekomstige wensen voor, bijvoorbeeld, terrassen.
 
Nu de Lange Vijverberg en het Tournooiveld klaar zijn, wordt er vanaf mei gewerkt aan het Lange Voorhout om zo de omgeving mooi op het nieuwe Tournooiveld aan te laten sluiten.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media