Trams 15, 16 en 17 maandag weer over Lange Vijverberg

28 maart

Trams 15, 16 en 17 maandag weer over Lange Vijverberg

De tramlijnen 15, 16 en 17 gaan vanaf maandag 3 april weer over de Lange Vijverberg in het centrum van Den Haag. Tram 15 tussen Nootdorp en het centrum van Den Haag zal dan ook met de antracietrode Avenio met lage instap de dienstregeling rijden.

De Lange Vijverberg, het Tournooiveld en het Kort Voorhout zijn sinds juli 2015 niet begaanbaar geweest voor trams. Onder het Tournooiveld werd een parkeergarage aangelegd en er zijn nieuwe tramsporen en -haltes geplaatst. Door de vernieuwde route krijgen de drie tramlijnen ook een nieuwe dienstregeling. Deze is onder meer te vinden op htm.nl, de htm-app en (vanaf 30 maart) bij de servicepunten.

Als er maandag weer langs het ministerie van Financiën, Hoge Raad en de Hofvijver gereden kan worden, wordt de halte Schedelsdoekshaven nabij Den Haag Centraal opgedoekt. Hier kunnen mensen alleen nog maar in- en uitstappen in geval van een calamiteit. De trams 15, 16 en 17 stoppen bij de halte Centraal Station in de Rijnstraat.

Nu het Haagse ov-bedrijf op lijn 15 met hun modernste tram gaat rijden, heeft dat gevolgen voor tramlijn 2 (Leidschendam Leidsenhage - Kraayenstein). Hier gaat HTM met twee type trams op pad: de Avenio en de witblauwe Randstad­Rail. Beide types zijn laagvloers en daarmee handig voor minder-validen. Tegelijkertijd zijn er verschillen, want in de Randstadrail mag de fiets op bepaalde tijden mee.


Kalvermarkt
Voorafgaand aan de Haagse routewijzigingen van de trams vanuit Wateringen en Nootdorp worden de sporen op de Kalvermarkt vernieuwd. De trams 9, 15, 16 en 17 rijden daarom van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april om via de Schedeldoekshaven en stoppen niet bij de halte Kalvermarkt-Stadhuis.

Later dit jaar, vanaf 1 juli, moeten tramreizigers ook rekening houden met langdurige omleidingen bij station Hollands Spoor. Er wordt dan gewerkt aan het Stationsplein. 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media