The Hague, Royal city

3 oktober

The Hague, Royal city

Op 26 september jl. kwamen zo`n 60 ondernemers, eigenaren, vertegenwoordigers van musea en hotels en ambtenaren naar de bijeenkomst ‘The Hague, Royal City’ in het Hilton hotel.

Tijdens een dynamisch en interactief programma werden zij onder leiding van Ad Dekkers, directeur Bureau Binnenstad en Wim Hamming programmamanager Internationale Winkelstad van het Haags Retailpunt meegenomen in de ambitie om Den Haag als ‘Royal City’ te profileren.

Zowel in een korte filmimpressie als met hun aanwezigheid presenteerden wethouders Boudewijn Revis en Karsten Klein zich als ambassadeur van The Hague, Royal City en riepen zij de aanwezigen op om mee te werken aan deze ambitie.

Voordat de aanwezigen aan werktafels gevraagd werd naar hun input en bijdrage werden zij bijgepraat over de status m.b.t. aantrekken van internationale winkelformules, de marketing van (binnen)stad, de ontwikkelingen van de Fysieke branding van het Hofkwartier en de laatste stand van zaken met betrekking tot het Museumkwartier. Een van de meest in het oog springende resultaten zijn de investeringen in de bestaande retail en de komst van nieuwe formules naar dit gebied. Mede daardoor is de winkel-leegstand sterk teruggedrongen.

Aan werktafels werd uitgebreid gediscussieerd over de vraag hoe de ambitie The Hague, Royal City waargemaakt kan worden en welke bijdrage Haagse organisaties en ondernemers daaraan kunnen leveren. Met name werd er voor de insteek gekozen hoe verschillende organisaties elkaar kunnen versterken bij deze aanpak.

Tot slot is nagedacht over de herinrichting van het Noordeinde en hoe we bezoekers tijdens de verbouwing kunnen behouden. Voorstellen daartoe (o.a. goede communicatie, interessante activiteiten en gastheerschap) worden onder andere door BIZ Paleis Noordeinde en Bureau Binnenstad verder uitgewerkt. 

Film The Hague, Royal City

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media