Tentoonstelling Koningin Julianaplein virtueel te beleven

27 oktober

Tentoonstelling Koningin Julianaplein virtueel te beleven

Hoe ziet het plein voor Den Haag Centraal er in de toekomst uit, hoe is het om over het groene plein naar de Koekamp te lopen en hoe ziet het gebouw er in het ‘echt' uit. Dit alles is te beleven tijdens de tentoonstelling over het Koningin Julianaplein die van 24 oktober tot en met 17 november in het Atrium van het Stadhuis te zien en virtueel te ‘voelen' is. Wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling Kerngebieden) gaf hiervoor het startschot.
 
Het Centraal Station is één van de negen stadsentrees die Den Haag rijk is. Het is een knooppunt van verbindingen en een ontmoetingsplaats voor velen. Boudewijn Revis: "Het is mooi dat de inwoners van Den Haag nu al een voorproefje krijgen van hoe het wordt. Bij de tentoonstelling kunnen bezoekers door virtual realitybril al op het plein staan en het elegante gebouw en het groene plein bekijken. Door deze techniek krijgt de kijker een levensechte beleving." Ook de groene heuvellandschappen die het plein gaan sieren liggen in het Atrium.

Winnende plan
Vorig jaar mei werd bekend dat ontwikkelaars Amvest en Synchroon, in samenwerking met Powerhouse Company en Delva Landscape Architects, de uitgeschreven tender hadden gewonnen. Het winnende plan zorgt samen met de ondergrondse fietsenstalling voor een waardige stadsentree en geeft een beter aangezicht van het station. Het gebouw biedt een gevarieerd woonprogramma waaronder starters- en 50 sociale huurwoningen, biedt de mogelijkheid voor een aangenaam groen verblijfsplein en zorgt voor een natuurlijke verbinding tussen het centrum en de Koekamp.
 
De ontwikkeling van het KJ-plein, onderdeel van het gehele stationsgebied, kent een lange voorgeschiedenis. De gemeenteraad stelde ruim een jaar geleden samen met de NS, het Rijk en marktpartijen het masterplan Den Haag Nieuw Centraal vast. Het stationsgebied heeft sindsdien stap voor stap een prachtig en modern aanzien gekregen. Het plein voor het station is het sluitstuk van deze herontwikkeling.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media