Syntrus Achmea en Provast leveren Kortenaer Den Haag op

26 mei

Syntrus Achmea en Provast leveren Kortenaer Den Haag op

Transformatie zorgt voor 153 nieuwe woningen in het centrum
Provast heeft het project Kortenaer een maand eerder dan gepland aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance opgeleverd. Het voormalig kantoorgebouw tegenover de Koninklijke Stallen in het centrum van Den Haag is herontwikkeld tot appartementen. De bouw was in handen van Bouwbedrijf De Vries en Verburg.

Het project heeft een totaal volume van 15.000 m². Het gebouw is met behoud van het betonskelet getransformeerd tot 145 huurappartementen in het populaire middensegment, vier vrije sector stadswoningen en vier kooppenthouses. De woningen zijn verkocht en vrijwel allemaal verhuurd. Op de begane grond komt een restaurant van 400 m². Grandcafé Cortenaer opent hier na de zomer zijn deuren.

Appartementen
Kortenaer is een uniek appartementencomplex aan de Kortenaerkade. ZZDP architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. De compleet vernieuwde gevels hebben aantrekkelijke, grote raampartijen en heerlijke balkons. Alleen de locatie verraadt nog dat dit gebouw eerder het kantoor van het ministerie van Verkeer en Waterstaat was. En de locatie maakt het wonen in Kortenaer nu juist zo bijzonder, want de appartementen hebben een prachtig uitzicht op de Koninklijke Stallen. De woningen zijn verdeeld over een hoofdgebouw van negen verdiepingen en twee paviljoens van vier verdiepingen rond een binnenterrein. Syntrus Achmea RE&F voegt de woningen toe aan het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership, waarin met name pensioenfondsen participeren.

Meer informatie over de huurappartementen: www.hureninkortenaer.nl 


Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers.  In totaal beheren we 16 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Beleggen, financieren en ontwikkelen van vastgoed voor de beleggingsportefeuilles van Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars zijn de kernactiviteiten van het vastgoedbedrijf van Syntrus Achmea. Daarbij wordt nadrukkelijk gezocht naar een invulling van de vastgoedportefeuille van pensioenfondsen en verzekeraars waarmee zij hun doelstellingen kunnen realiseren.

Over Provast
Provast is dé innovatieve (her)ontwikkelingsspecialist voor binnenstedelijke projecten op het vlak van wonen, werken, winkelen en verblijven. Provast ontwikkelt sinds 1985 hoogwaardig en duurzaam vastgoed met passie, vakmanschap en ondernemerschap.

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media