Stort onderwaterbeton parkeergarage Tournooiveld

21 maart

Stort onderwaterbeton parkeergarage Tournooiveld

Deze week wordt het moment bereikt dat de onderwaterbetonvloer voor de parkeergarage kan worden gestort. Vanaf donderdag 24 maart 21.00 uur tot (uiterlijk) zaterdag 26 maart 19.00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd. In een periode van 46 uur wordt vol-continu het onderwater-beton aangebracht. De gemeente heeft de aannemer gevraagd vanwege de verkeersveiligheid in het eerste etmaal het doorgaand (auto)verkeer tussen Lange Voorhout en Korte Voorhout v.v. te stremmen. Dit betekent dat de route over het Tournooiveld vanaf donderdagavond 24 maart 2100 uur tot uiterlijk vrijdag 25 maart 2100 uur wordt afgesloten voor het doorgaande auto-verkeer. 

De directe omgeving van het Tournooiveld blijft open voor bestemmingsverkeer en nood-en hulpdiensten maar het doorgaand wegverkeer wordt omgeleid via de Mauritskade en de Parkstraat. De Plein-garage blijft gewoon bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen de doorgang gewoon blijven gebruiken. Via bebording zal vanaf de Utrechtse Baan/Koningskade het verkeer geleidt worden en worden verkeersregelaars ingezet om de doorstroming te bevorderen. 

Wat merkt u ervan?
In deze 46 uur zullen er betonauto’s naar het Tournooiveld rijden. Op twee plekken worden rond de bouwput betonpompen geplaatst. Het eerste etmaal zal de betonpomp staan aan de zijde van de Amerikaanse Ambassade, het tweede etmaal aan de zijde van de Hofvijver. Het geluid van de betonpompen in combinatie met het aan- en afrijden van de betonauto’s zal helaas in deze periode leiden tot een toename van het geluidsniveau. Gezien het karakter van de werkzaamheden moet de stort onafgebroken plaatsvinden en moet er dus helaas in de avond- en nachtperiode doorgewerkt worden. We doen er alles aan om deze overlast tot het minimum te beperken; de keuze voor de opstelplaats van de betonpompen is zodanig gemaakt dat de pompen het minste geluid op de gevels van woningen in de buurt veroorzaken. Daarbij werken we met het meest stille technieken die beschikbaar zijn. Desalniettemin zou u in deze periode (of een deel ervan) hinder van de werkzaamheden kunnen ervaren. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vervolg werkzaamheden
Na de betonstort moet de onderwaterbeton-vloer uitharden en wordt er aangevangen met het leegpompen van de bouwput. Na 2 á 3 weken verwachten we (tweede helft april) op de bodem van de lege put te kunnen staan. De impact van deze werkzaamheden voor de omgeving is minimaal. Hierna wordt begonnen met de daadwerkelijke constructie van de inrit en de garage; door middel van prefab beton-elementen zal het casco van de garage worden opgebouwd.

Meer informatie en contact
Meer informatie vindt u op de website www.parkerenintournooiveld.nl.
Uiteraard kunt u hen ook mailen via tournooiveld@duravermeer.nl

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media