September feestmaand in het centrum: ga goed voorbereid op pad

25 augustus

September feestmaand in het centrum: ga goed voorbereid op pad

In september 2016 zijn er veel evenementen in het centrum van Den Haag, zoals Prinsjesdag, de Haagse najaarskermis, Haags Uitfestival, Rrrollend Den Haag en Open Monumentendag. Tegelijkertijd wordt op veel plekken gewerkt aan het onderhouden en verbeteren van de stad. Om ervoor te zorgen dat de evenementen en de werkzaamheden op een veilige manier plaatsvinden zijn maatregelen nodig, zoals een aantal afsluitingen van het Lange en Korte Voorhout.

Kom gezellig naar Den Haag, pak de fiets of het openbaar vervoer en ga goed voorbereid op pad.

1 tot en met 4 september: start cultureel seizoen
Dit weekend zijn er 4 feestelijke evenementen op het Lange Voorhout:

Donderdag 1 september: Oh oh Intro (voornamelijk voor studenten, www.ohohintro.nl)
Zaterdag 3 september: Embassy Festival (www.embassyfestival.com)
Zaterdag 3 en zondag 4 september: Het Haags UIT festival (www.haagsuitfestival.nl)
Zondag 4 september: Antiek- en Boekenmarkt

Tijdens deze periode wordt het Lange Voorhout en Korte Voorhout (alleen stad-in) afgesloten. Bezoekers van de parkeergarage Plein kunnen nog wel via de Lange Houtstraat over het Korte Voorhout de stad uit. De parkeerroute richting de Kneuterdijk loopt over de Mauritskade en de Parkstraat.

9 tot en met 14 september
Een veelzijdig weekend met de Marché Royal Braderie rondom het Kerkplein, de Stoffenbeurs op het Spuiplein en de Open monumentendag in de binnenstad. Voor deze evenementen zijn alleen lokale kortdurende afsluitingen nodig.

Houd in de nachten van 12/13 en 13/14 september van 21.00 tot 6.00 uur rekening met:
afsluiting van de Koningstunnel
afsluiting van het Sijtwindetrace (N14)

16 tot en met 22 september: Prinsjesfestival
Prinsjesdag, zoals altijd de 3e dinsdag van september, is ondertussen veel meer dan de rijtoer van de koets, de troonrede in de Ridderzaal en de balkonscène bij Paleis Noordeinde. Voorafgaand aan deze feestelijke dag zijn er in hofstad Den Haag 3 dagen lang allerlei activiteiten tijdens het Prinsjesfestival (prinsjesfestival.nl). Na Prinsjesdag volgen er nog 2 dagen afsluiting van het Korte Voorhout voor het werk aan de Tournooiveld-parkeergarage.
Houd rekening met de volgende afsluitingen:

Vrijdag 16 september wordt het verkeer via de ventwegen van het Lange Voorhout geleid in verband met het opbouwen van de tribunes.
Zaterdag 17 september is het Lange Voorhout  van 6.00 tot 18.00 uur afgesloten voor de oefenshow van de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee en het evenement Prinsjes Hatwalk.
Op zondag 18 september wordt tussen 6.00 en 12.00 uur het verkeer af en toe stilgelegd voor de generale repetitie van de Glazen Koets. Vanaf 12.00 tot uiterlijk 18.00 uur is het Lange Voorhout afgesloten voor het defilé van de Cavalerie Ere-escortes.
Op dinsdag 20 september (Prinsjesdag) zijn tussen 10.00 en uiterlijk 16.00 uur meerdere straten in de binnenstad afgesloten. Het Korte Voorhout blijft ook na 16.00 uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de parkeergarage.
Woensdag 21 en donderdag 22 september is het Korte Voorhout afgesloten. Deze dagen moet de weg dicht voor werkzaamheden aan de parkeergarage. Het Lange Voorhout en alle parkeergarages zijn bereikbaar.

23 tot en met 28 september: Just Peace weekend
Den Haag, de internationale stad van Vrede en Recht, staat van 21 tot en met 25 september volledig in het teken van het Just Peace Festival (www.justpeacethehague.com). Er zijn ook 2 culinaire festivals.

23 tot en met 25 september:
Rrrollend Den Haag op het Lange Voorhout (www.rrrollend.nl)
Europa Culinair op het Plein (europaculinair.eu)

24 september: Vredesloop (www.vredesloopdenhaag.nl)
25 september: Den Haag Marathon (www.denhaagmarathon.nl)

Houd rondom de Vredesloop en Den Haag Marathon rekening met drukte, opbouw van start en finish en kortdurende afsluitingen langs de route.

Van 26 tot en met 28 september gaat het Korte Voorhout dicht voor bovengrondse werkzaamheden aan de parkeergarage Tournooiveld. De kraan wordt eruit getild en het dak van de parkeergarage wordt aangelegd.

Kom met de fiets of het openbaar vervoer

Alle evenementen in september zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets.

Komt u toch met de auto? Volg de adviesroutes op de borden boven de (snel)weg of de aanwijzingen van de verkeersregelaars in de binnenstad.

Houd naast bovenstaande afsluitingen ook rekening met:

Afsluiting Lange Vijverberg en verminderde bereikbaarheid op de Kneuterdijk tot 12 september in verband met een herinrichting en werk aan tramsporen.
Rijkswaterstaat werkt in september op de A12.
Afsluiting van de Hubertustunnel.

In Den Haag is altijd wat te beleven. Altijd op de hoogte blijven van de leukste festivals en evenementen? Kijk dan op www.denhaag.com.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media