Ondertekening Uitvoeringsconvenant 2018 - 2022

10 juli

Ondertekening Uitvoeringsconvenant 2018 - 2022

Ondertekening Uitvoeringsconvenant Binnenstad Den Haag 2018 - 2022

Op woensdag 10 juli 2019 tekenden wethouder economie, sport en buitenruimte Richard de Mos, voorzitter Stichting Binnenstad John Kroes en vicevoorzitter Stichting Binnenstad Ronald Luyben het Uitvoeringsconvenant Binnenstad Den Haag 2018 - 2022. Dit uitvoeringsconvenant is een onderdeel van het meerjarenplan 'Naar een complete Haagse Binnenstad 2010-2020.'
 De gemeente Den Haag en Stichting Binnenstad hebben voor de aankomende vier jaar concrete werkafspraken gemaakt over de ontwikkeling van de binnenstad. Deze afspraken zijn gericht op:

- het trekken van meer bezoekers naar de stad
- het versterken van het ondernemersklimaat
- betere beleving van de binnenstad als een historische, koninklijke, gezellige, bereikbare en gastvrije binnenstad.

Bovenstaande pijlers gelden zowel voor klein- als grootschalige projecten; van een kwaliteitsverbetering in het Oude Centrum en Chinatown tot het realiseren van plekken waar talent en startende bedrijven zich kunnen gaan vestigen. Er wordt eveneens een plan gemaakt om de binnenstad bereikbaar en aantrekkelijk te houden ten tijde van de renovatie- en bouwwerkzaamheden van o.a. het Binnenhof.

De huidige kracht van de binnenstad is mede te danken aan de sterke traditie van deze publiek-private samenwerking (PPS).“Binnensteden veranderen steeds sneller en de uitdagingen en kansen worden meer divers. Een samenwerking zoals hier in de Haagse Binnenstad is essentieel om deze kansen ten volle te kunnen gaan benutten en is daarmee een voorbeeld voor vele andere binnensteden in Nederland! Een samenwerking om te koesteren en trots op te zijn.” Aldus Ad Dekkers, directeur van Bureau Binnenstad.


 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media