Ondernemersplein Den Haag in teken van Building Business

17 oktober

Ondernemersplein Den Haag in teken van Building Business

Hét businessevent van de Haagse regio strijkt vrijdag 3 november neer op het Plein 
 
Den Haag - Op 3 november 2017 organiseren de gemeente Den Haag en Rabobank Regio Den Haag voor de negende keer het Ondernemersplein: hét businessevent voor de regio Den Haag. Tijdens Het Ondernemersplein Den Haag 2017 draait het om ‘Building Business'. De aanwezige ondernemers krijgen tips en tricks om hun bedrijf sneller en makkelijker te laten groeien. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken. De gastheren zijn Karsten Klein - Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens en Jaap Wielaart - Directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag. De dag begint met het Ondernemersontbijt en de uitreiking van de Zilveren Ooievaar. Deze jaarlijkse Haagse ondernemersprijs wordt door wethouder Karsten Klein uitgereikt aan een ondernemer uit de regio, die zich positief heeft onderscheiden. In de loop van de dag zijn er verschillende interactieve kennissessies en kan er genetwerkt worden tijdens de Rabo Powerlunch, waarbij ook spreker, bedrijfskundige en schrijver Ben Tiggelaar een inspirerende lezing geeft. Aan het eind van de middag wordt de winnaar van de Dromen Denken Doen Award (DDD) bekend gemaakt en vindt de businessborrel plaats.
 
Met het thema ‘Building Business' biedt het Ondernemersplein strategieën en mogelijkheden om Haagse ondernemingen te laten groeien. Ook dit jaar is er weer een zeer inspirerend programma met netwerkwerkmogelijkheden en kennissessies over Digitalisering, Financieren, Groeistrategieën en Customer journey/klantreis. Het Ondernemersplein wordt mede mogelijk gemaakt door MKB Den Haag, Haagsche Business Club, DDD Award en Kamer van Koophandel. 
 
Zilveren Ooievaar
Met de uitreiking van de Zilveren Ooievaar geeft de gemeente Den Haag waardering voor goed ondernemerschap en benadrukt zij het belang van het bedrijfsleven voor de stad. Karsten Klein: "Dit jaar is de uitreiking extra speciaal, want het is de dertigste keer dat we deze prijs toekennen aan een bijzondere ondernemer in deze regio. Met de prijs willen we ondernemers  stimuleren en inspireren." Drie Haagse bedrijven staan in de schijnwerpers tijdens de uitreiking. Het zijn The Penthouse (Haagse Toren), Du Nord Rijwielen en SENS Real Estate. De bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze zich op een positieve manier onderscheiden, lef tonen en een doortastende en creatieve koers varen. Een vakkundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van VNO-NCW Den Haag, MKB Den Haag, KPMG, Omroep West en eVision Industry (winnaar vorig jaar) maken hun keuze tijdens het ontbijt bekend. Karsten Klein reikt als juryvoorzitter de prijs uit.
 
Powerlunch met Ben Tiggelaar
Tijdens de Rabo Powerlunch geeft Ben Tiggelaar een inspirerende lezing. Jaap Wielaart, directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag: "Deze schrijver, spreker en gedragswetenschapper bestudeert al ruim 25 jaar onderwerpen als leiderschap en verandering. In zijn verhaal neemt hij aanwezige ondernemers mee in zijn streven om organisaties te helpen hun dromen om te zetten in actie. Hij brengt zo de juiste invulling op ‘Building Business', het thema van het Ondernemersplein dit jaar."
 
DDD Award
Na het Dromen Event op 8 maart en het Denken Event op 31 mei, is op 3 november de finale: het Doen Event op het Ondernemersplein. Een bijzondere middag, omdat dan dé DDD Award winnaar van 2017 bekend gemaakt wordt. Vier finalisten strijden om de vakkundige jury te overtuigen dat hun Haagse verbeterplan het meest duurzaam en realistisch is. De kandidaten die nog in de race zijn voor de DDD Award zijn: Sander Westerduin / Mariëlle Ernst (VIETS), Arn van der Pluijm (Haagsche Schil), Ron Kleijn / Jaap Lageman (Leergilde Plus) en Sharleen Lalta (The Hague Youth Factory).
 
Het Ondernemersplein is via Twitter te volgen: @Ondernemerspldh en #OPDH17. Aanmelden kan tot 1 november via: www.ondernemersplein.biz
Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie via: communicatie.denhaag@rabobank.nl
Meer informatie over de DDD award via Dick van der Schans: d.vanderschans@xtra.nl
 
Programma 2017
 
08.00 - 09.30 uur: Ondernemersontbijt met uitreiking ondernemersprijs Zilveren Ooievaar
We starten de dag met het Ondernemersontbijt waar de Haagse Ondernemersprijs, de Zilveren Ooievaar, dit jaar voor de 30e keer wordt uitgereikt aan een Haagse ondernemer die zich positief heeft onderscheiden. Bijvoorbeeld door bijzondere ondernemerskwaliteiten en maatschappelijke betrokkenheid. Of omdat het bedrijf zich actief inzet voor duurzaamheid, vakmanschap en samenwerking met andere bedrijven en organisaties in de stad. De prijs wordt uitgereikt door Wethouder Karsten Klein. Tijdens het ontbijt is veel gelegenheid tot netwerken.
 
09.30 - 10.15 of 13.15 - 14.00: Kennissessie Groeistrategieën
De Haagsche Business Club (HBC) faciliteert in samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepeneurship (ECE) een prikkelende kennissessie over groeien in een constant veranderende wereld. Als je als bedrijf wilt groeien, of gewoon wilt blijven bestaan, dan moet jij je aanpassen aan steeds weer andere omstandigheden. Iedereen kent wel de successtories van bijvoorbeeld een Coolblue, Picnic, AirBNB of Bol.com, maar wat maakt deze ondernemingen nou zo succesvol?
 
Martin Luxemburg, Managing Director bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) neemt je mee in een inspirerende kennissessie waar je weer energie en nieuwe ideeen kunt opdoen voor de toekomst.
 
09.30 - 10.15 of 10.30 - 11.15 Kennissessie Financieren
U ziet een geweldige kans voor uw bedrijf of u wilt juist een bedrijf starten. Maar hoe komt u aan geld voor uw plannen? De Kamer van Koophandel en Rabobank Regio Den Haag vertellen u over de verschillende mogelijkheden om aan kapitaal te komen. Angèle Magré-de Monyé, adviseur ondernemers Ondersteuning bij de Kamer van Koophandel en Charissa van Meurs en Micha van Dasler, beiden accountmanager MKB bij Rabobank Regio Den Haag delen hun kennis over financieringsmogelijkheden uit een eigen bedrijf, van de overheid en via externe partijen. Bent u op zoek naar financiering voor uw plannen om uw bedrijf te laten groeien of wilt u kennis opdoen over (alternatief) financieren? Meld u zich dan voor deze kennissessie aan.
 
10.30 - 11.15 of 14.15-15.00 Kennissessie Digitaliseren 
Sherida Tdlohreg, al meer dan 25 jaar werkzaam in de digitale wereld en gespecialiseerd in Business- & Digitale Transformatie neemt u mee in de spannende reis naar het nieuwe Informatie Tijdperk. Een klein stukje digitale geschiedenis, het ontstaan van nieuwe businessmodellen, wat is organisatie-verandervermogen en bovenal hoe ga je om met de complexe problematiek van veranderen zelf. Hoe ontwikkel je een wendbare en toekomstbestendige organisatie. Theorie wisselt zij hierin soepel af met de praktijk.
 
Sherida heeft een eigen adviesbureau TransActory en netwerkorganisatie op het gebied van Transformatie Management, is afgestudeerd in Informatie Technologie, Bedrijfskunde (MBA) en International General Management. Tevens is zij gastdocent op Nyenrode, spreker op het gebied van Digitale Transformatie, Business- & Executive Coach en Voorzitter van de Kring Transformatie Management Nyenrode met 1500 leden.
 
13.15 - 14.00 of 14.15 - 15.00 Kennissessie Customer Journey/Klantreis
Een customer journey of ‘klantreis' is de reis die klanten afleggen op weg naar een aankoop. Het begint bij de bewustwording dat een aankoop gedaan moet worden en eindigt bij het gebruik van het nieuwe product of dienst.
Steeds vaker komt deze term voorbij, maar wat is de customer journey nou eigenlijk en wat levert het voor je bedrijf op om hiervan bewust te zijn? Tijdens de inspiratiesessie gaan we hier dieper op in en neemt u tips en tricks mee naar huis om uw klant nog beter van dienst te kunnen zijn.
 
11.30 - 13.00 uur: Rabo Powerlunch 
Tijdens de Rabo Powerlunch doet u inspiratie op van een van Nederlands meest begenadigde sprekers:  Ben Tiggelaar. Deze schrijver, spreker en gedragswetenschapper bestudeert al ruim 25 jaar  onderwerpen als leiderschap en verandering met het streven om individuen en organisaties te helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier. Vanaf 2000 veroverde Ben met zeven verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management-toptien. Zijn bekendste boek heet Dromen, Durven, Doen en gaat over effectief zelfmanagement. Daarnaast is hij 'visiting professor' op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid. Een van de topinstituten van Europa.
 
15.15-16.15 uur: DDD Award uitreiking
Na het Dromen Event op 8 maart en het Denken Event op 31 mei, leven we nu toe naar de finale: het Doen Event op het Ondernemersplein dat plaatsvindt op 3 november. Een bijzondere middag, omdat dan dé DDD Award winnaar van 2017 bekend gemaakt zal worden
 
Vier finalisten strijden om de vakkundige jury te overtuigen dat hun Haagse verbeterplan het meest duurzaam en realistisch is. De kandidaten die nog in de race zijn voor de DDD Award zijn: Sander Westerduin / Mariëlle Ernst (VIETS), Arn van der Pluijm (Haagsche Schil), Ron Kleijn / Jaap Lageman (Leergilde Plus) en Sharleen Lalta (The Hague Youth Factory).
 
16.30-18.30 uur: Business in Clubs
Netwerken met Haagse businessclubs en ondernemersverenigingen in de gezamenlijke tent op het Plein. Maak kennis met clubs die u nog niet kende en ontmoet collega ondernemers.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media