Ondernemers en gemeente starten afvalpilot in centrum

11 maart

Ondernemers en gemeente starten afvalpilot in centrum

De Bagijnestraat is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Er zijn bomen geplant, plantenvlakken aangelegd en er is extra sfeerverlichting aangebracht. Om de leefbaarheid en netheid van de straat nog verder te verbeteren hebben Gemeente Den Haag, Bureau Binnenstad en de ondernemers in de Bagijnestraat de handen ineen geslagen voor een pilot met een vaste verzamelplek voor al het afval. Losse afvalcontainers van ondernemers en huisvuilzakken van bewoners op straat worden vervangen door één plek met containers voor glas, papier, karton en restafval. De pilot werd afgetrapt met wethouder Liesbeth van Tongeren, Martijn van Weert – projectleider Bureau Binnenstad en Dion Kemeling - ondernemer in de Bagijnestraat. 

De ondernemers hebben één gezamenlijk contract voor alle bedrijfsafval. Door het gezamenlijke contract kunnen de zes ondernemers in de Bagijnestraat hun afval voor glas, papier en karton en restafval in grotere containers kwijt. De aanbiedtijden voor het bedrijfsafval zijn voor de duur van de pilot in de Bagijnestraat aangepast, van 9.00 uur tot 11.30 uur. Voor huishoudelijk afval is een aparte container geplaatst door HMS, zodat er ook de huisvuilzakken uit het straatbeeld verdwijnen. 

Door de pilot mogelijk te maken test de gemeente of bij collectieve afvalinzameling en afvoer minder vervoersbewegingen nodig zijn , of de straat netter blijft en overlast van afval vermindert en of de aanbiedtijden beter passen bij de bedrijfsvoering van de ondernemers. De proef duurt één jaar en wordt daarna geëvalueerd. 

Foto bovenaan: Martijn Beekman/Gemeente Den Haag (v.l.n.r.: Wethouder en Dion Kemeling - eigenaar eetcafé De Paraplu, wethouder Liesbeth van Tongeren en Martijn van Weert - Bureau Binnenstad)

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media