Nieuwe fietsenstalling in Nobelstraat

5 oktober

Nieuwe fietsenstalling in Nobelstraat

In de Nobelstraat in het Hofkwartier komt een nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling voor 500 fietsen. De stalling wordt een servicestalling met een openbaar toilet. Bezoekers kunnen er hun fiets (laten) repareren, koffie en een broodje kopen en gebruikmaken van kluisjes.

Uit tellingen blijkt dat er in het Hofkwartier 1.000 stallingsplekken te weinig zijn. Samen met ondernemers en bewoners is gekeken waar extra plekken op straat gemaakt kunnen worden en waar er plek is voor een inpandige stalling. Op de volgende locaties komen extra fietsparkeerplekken op straat:

Nobelstraat: op 2 verschillende locaties 
Prinsestraat: op 3 verschillende locaties
Noordwal: op 1 locatie

In totaal zijn dit 80 plekken op straat en deze zijn volgens planning voor december 2016 klaar.

De nieuwe stalling komt in de Nobelstraat 2D. De stalling wordt beheerd door Biesieklette en krijgt 2 ingangen: aan de Nobelstraat en aan de Prinsestraat. Van zondag tot en met woensdag is de stalling open van 7.30 tot 1.30 uur, op donderdag tot en met zaterdag van 7.30 tot 3.00 uur. De stalling is op de begane grond, waardoor het stallen van de fiets makkelijk gaat. Het wordt voor fietsers bovendien gemakkelijker de fiets bewaakt te stallen omdat de stalling vlakbij de restaurants, cafés en winkels van het Hofkwartier is. Door de fietsenstalling komen er straks meer mensen naar dit hoekje van de Nobelstraat en is het er minder donker en stil. De stalling Driehoekjes is vanaf de opening van de Nobelstraat alleen nog tijdens winkeltijden open. Met deze nieuwe stalling heeft de binnenstad straks 9 gratis bewaakte stallingen.

Abonnement
Bewoners in de omgeving van de Nobelstraat kunnen voor € 3,75 per maand een abonnement kopen voor de stalling in de Nobelstraat. Met dat abonnement mag de fiets ook ’s nachts in de stalling blijven staan. 

In de stalling bij de Driehoekjes is ook een buurtstalling. Voor € 7,50 per maand kunnen eigenaren de fiets daar 24 uur per dag ophalen.

Planning
In de 2e week van oktober start de verbouwing van het pand. De werkzaamheden duren tot eind november. Voor direct omwonenden geeft dit beperkte overlast. De directe buren van het pand, ontvangen van de aannemer meer informatie over specifieke werkzaamheden. In december is de officiële opening.

Promotie
Al geruime tijd is er overleg met vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners in het Hofkwartier over meer stallingsplekken in de buurt. Samen met de bewoners- en ondernemersvereniging gaat de gemeente de nieuwe stalling promoten. Zo stimuleren gemeente en belanghebbenden gezamenlijk het winkelend en uitgaand publiek om gebruik te maken van de stalling.

Contact
Als u vragen heeft over de stallingen en de faciliteiten, het abonnement stalling Nobelstraat en de buurtstalling Driehoekjes, dan kunt u bellen met Biesieklette: (070) 394 422 11 of kijken op www.biesieklette.nl. Voor de openingstijden van alle bewaakte stallingen kunt u de app van Biesieklette downloaden. 

Voor vragen over het beleid kunt u een mail sturen naar fiets@denhaag.nl.

Lees hier de factsheet van de Nobelstraat

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media