Nieuwe bewegwijzering voor fietsenstallingen binnenstad

25 april

Nieuwe bewegwijzering voor fietsenstallingen binnenstad

Er komt nieuwe bewegwijzering voor de Biessieklette-stallingen in de binnenstad. Op verschillende plekken in het centrum worden nieuwe borden opgehangen, die de route naar de fietsenstallingen duidelijk aangeven. Op die manier wil de gemeente meer bezoekers naar de stallingen krijgen. 

Vorig jaar zijn 2600 nieuwe parkeerplaatsen voor fietsen gerealiseerd onder het stadhuis aan het Spui, in de parkeergarage bij het Rabbijn Maarsenplein, onder de Raamstraat/Grote Markstraat en achter de Bijenkorf. Hoewel het gebruik van de fietsenstallingen toeneemt, weten nog steeds te weinig mensen de weg ernaartoe te vinden.
 
Om de gratis en bewaakte stallingen onder de aandacht van het publiek te brengen zijn de afgelopen maanden verschillende promotieacties gehouden. Er zijn onder meer flyers en zadelhoesjes uitgedeeld en er zijn posters opgehangen in horecagelegenheden. Wethouder de Bruijn (Verkeer) hangt aanstaande zaterdag (23 april) op de Voldersgracht het eerste bord op. In de weken daarna komen de borden op meer plaatsen in het centrum. Het gaat om uniforme, makkelijk en snel te herkennen bewegwijzering.
 
Steeds meer Hagenaars nemen de fiets. Tussen 2012 en 2014 nam het gebruik ervan met twaalf procent toe. De gemeente wil het fietsgebruik nóg verder laten groeien: tot 2020 met dertig procent en tot 2050 met vijftig procent. Deze groei heeft echter ook tot gevolg dat het in de binnenstad steeds drukker wordt met (geparkeerde) fietsen.
 
 

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media