Mondriaan kleurt Binnenstad Den Haag tijdens ShoppingNight

8 juni

Mondriaan kleurt Binnenstad Den Haag tijdens ShoppingNight

Beleef de buzz van de nacht op 30 juni 2017

ShoppingNight staat op vrijdag 30 juni volledig in het teken van de bekende Nederlandse schilder Piet Mondriaan en het feit dat 100 jaar geleden de kunststroom de Stijl ontstond. Het thema van ShoppingNight “Boogie Woogie Wonderland”, is geïnspireerd op zijn laatste en misschien wel meest beroemde schilderij “Victory Boogiewoogie”. Een kunstwerk met alleen de primaire kleuren rood, blauw en geel, en zwarte, witte en grijze accenten. Het is de dynamiek van de metropool New York by Night die je ziet. De Haagse Binnenstad kleurt deze avond ook rood, geel, blauw, wit en zwart en viert de nacht met de winkels en restaurants open tot middernacht, mooie aanbiedingen, instore activiteiten en bijzonder entertainment op straat. Beleef de buzz van een nacht in New York samen met Piet Mondriaan. 

De Haagse Binnenstad is ingedeeld in de primaire kleuren van Mondriaan. Red Rumour in de Grote Marktstraat is het kloppend hart van een metropool. Ontspan op de Mondriaan trap en stippel de route uit voor jouw avond. Beleef de winkelsafari vanuit de rode dubbeldekker en de swingende muziek de hele avond met de Haagse DJ Jen Min Lau. Geniet van de optredens van onder meer het Koorenhuis en de Cultuurschakel op Piet’s Podium. Neem een T-shirt of ander kledingstuk mee en laat er een echte Hector & Wolf van maken. En als je aan het einde van de avond weer even terug komt naar de Grote Marktstraat om je shirt op te pikken, zul je worden verrast om 23.00 uur door circusgroep Cirq’ulation die een spectaculaire avondvoorstelling weggeeft: een mix van jongleren en acrobatiek, clownerie en improvisatie en vuur! 

Voordat het zo ver is, heb je alle tijd om van de jazz te genieten, net als Mondriaan dat graag deed. De Passage is omgetoverd tot zwart/wit jazzclub waar je geniet van jazz muziek, zang en dans en zwartwit foto’s uit de 40-er jaren van New York. 

City Center kleurt blauw, straattheater rijdt rond en blauwe promotieteams zorgen ervoor dat je hier swingend en stuiterend door de Spuistraat, Venestraat, Vlamingstraat en Wagenstraat rolt. 

De allerkleinste Mondriaantjes vermaken zich tijdens ShoppingNight in de Haagsche Bluf. Met de pannenkoeken print machine kan je hier helemaal zelf jouw pannenkoek ontwerpen. Even uit je dak? Spring een gat in de lucht op het Mondriaan springkussen.

In de Yellow Yard zorgt geel straattheater voor een zonnige sfeer! Van New York taxi tot gele podia waar wisselend verschillende collecties worden getoond. Loop even door naar de Plaats want hier staat het kunstwerk DJ Mobile 2.0 van de Rotterdamse kunstenaar Olaf Mooij, oog- en oorstrelend. Zin in een feestje? Om 23.00 uur start de zinderende after party voor het pand van Credo.


Shop till you drop
De ondernemers in de binnenstad maken er vanaf 17.00 uur tot middernacht een feestje van. Swingende DJ beats en lekkere cocktails en hapjes bij binnenkomst. Leuke shopacties zoals, hoe later het wordt hoe hoger de kortingen en natuurlijk oneindig veel leuke shop entertainment. Zo krijg je bij Riviera Maison gratis interieur advies onder het genot van een welkomstdrankje en hapje tussen 18.00 - 23.00 uur. Wie bij Hunkemöller in de Spuistraat langskomt, krijgt maat- en shape advies én 20% korting op de gehele collectie. Ook de Zadig en Voltaire stunt met aanbiedingen waaronder 10% korting bovenop de SALE items tussen 17.00 - 23.00 uur!

Kijk voor het totale programma en alle aanbiedingen en kortingen op www.shoppingnight.nl en volg alles via facebook.com/ShoppingNightDH. 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media