Koninklijke onderscheiding voor Leen Kersbergen voor inzet Binnenstad Den Haag

1 november

Koninklijke onderscheiding voor Leen Kersbergen voor inzet Binnenstad Den Haag

Den Haag, 1 november 2017 – Op dinsdag 31 oktober jl. vond de door Bureau Binnenstad georganiseerde Binnenstadsborrel plaats. Deze editie bracht een unieke gebeurtenis met zich mee. Bij de Sociëteit De Vereeniging op de Kazernestraat ontving Leen Kersbergen, namens Koning Willem-Alexander, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet en betrokkenheid bij de Haagse Binnenstad. 

 

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

In het bijzijn van vele Haagse ondernemers, bewoners, politici en wethouders overhandigde Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke, namens de Koning, deze bijzondere onderscheiding aan Leen Kersbergen. Een onderscheiding die dient als erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdienste voor de Nederlandse samenleving en wordt gegeven aan iemand die daartoe is voorgedragen. Met deze onderscheiding wordt Leen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Over Leen Kersbergen

L. Kersbergen is al meer dan 30 jaar actief in de Haagse Binnenstad. In eerste instantie als bestuurslid voor de ondernemersvereniging in De Passage Den Haag, waar hij samen met zijn vrouw Lieke een modewinkel had.

Na de verkoop van hun winkel heeft Leen bij diverse winkelbedrijven, gevestigd in het gebied van de toenmalige ondernemersvereniging Nieuwe Vereniging Ondernemers Paleispromenade, gewerkt.

Later is Leen toegetreden tot het bestuur van de Nieuwe Vereniging Ondernemers Paleispromenade waarna hij secretaris werd binnen het bestuur van deze vereniging die later als BIZ Paleis Noordeinde verder ging. Namens dit bestuur heeft Leen tevens plaatsgenomen in het bestuur van de Binnenstad Ondernemers Federatie (BOF), de vereniging van ondernemersverenigingen en Biz-en in de Binnenstad van Den Haag. Na zijn afscheid als bestuurslid van de BIZ Paleis Noordeinde is Leen actief gebleven als bestuurslid van de BOF.

De diverse partners van de Publiek Private Samenwerking (PPS) zijn verheugd om de toekenning van deze prijs gezien Leen, in vele ogen, de personificatie is van het langdurig samenwerken in de Haagse Binnenstad. 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media