Koningstunnel Coalitie

1 maart

Koningstunnel Coalitie

Na ruim 18 jaar dagelijks gebruik is de Koningstunnel toe aan een grote renovatie. Deze renovatie is noodzakelijk zodat de verbinding tussen de Lekstraat en de Koningskade voldoet aan de nieuwe eisen voor tunnelveiligheid. De renovatie van de Koningstunnel is gestart op 1 maart 2019.

Hieronder een kort overzicht met de planning en werkzaamheden. Wilt u alle informatie omtrent de renovatie raadplegen? Klik dan hier.
 

Installaties in en bij de tunnel

Om de Koningstunnel te laten voldoen aan de nieuwe eisen voor tunnelveiligheid, worden in 2019 de bestaande installaties in de tunnel compleet vernieuwd en uitgebreid. Ook op de wegen die naar de Koningstunnel gaan, worden installaties vernieuwd en geplaatst. In totaal gaat het om meer dan 40 verschillende soorten installaties. Denk hierbij aan de verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen. Er zijn meer installaties nodig dan nu. Omdat de installaties lokaal bediend moeten worden, is er meer ruimte nodig in het dienstgebouw dat bij de Koningstunnel hoort. Het gebouw staat onder het Prins Bernhardviaduct en is in oktober 2018 groter gemaakt. Hierdoor is er ruimte voor de installaties.

Planning

  De planning voor de renovatie van de Koningstunnel ziet er als volgt uit:          

  • oktober 2018 tot oktober 2019:

   • renovatie en uitbreiding van het dienstgebouw onder het Prins Bernhardviaduct
   • de binnenzijde van het gebouw vernieuwen en testen van installaties
  • 1 maart 2019 tot 1 oktober 2019:

   • renovatie van de Koningstunnel

  Vraag, opmerking of suggestie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Lange Houtstraat 26
  2511 CW Den Haag
  Telefoon: 06-21 17 52 31
  E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

  Privacy Statement

  KvK 41157470

  Nieuwsbrief

  Social Media