Haagse Heroes Gastvrijheidstraining

14 november

Haagse Heroes Gastvrijheidstraining

Op initiatief van Bureau Binnenstad gingen op 8 november 20 cursisten aan de slag met thema gastvrijheid. De training is opgezet op verzoek van Haagse ondernemers die de doelstelling om Den Haag de meest gastvrije stad van Nederland te maken onderschrijven. Tijdens deze training wordt de deelnemers uitgelegd hoe zij samen met hun team kunnen bijdragen om Den Haag tot meest gastvrije stad te maken.  

De cursisten die afgelopen 8 november aanwezig waren, kwamen o.a. uit de retail, de beveiliging en de hotellerie. Monique van den Heuvel van ‘Echt Waarmaken’ vertelde welke elementen van belang zijn bij het ervaren van échte gastvrijheid. Zo vertelde Monique dat, naast het op een goede manier prikkelen van alle zintuigen (schone omgeving, aangename geur), oprecht en geïnteresseerd tegemoet treden van de klant of bezoeker van het grootste belang is. 

In een gastvrijheids-safari gingen de cursisten op bezoek bij een horecabedrijf in de binnenstad. Met een vragenlijst in de hand werden aspecten van een gastvrije ontvangst beoordeeld. De resultaten werden daarna met elkaar gedeeld.

Opvallend was het bezoek van twee groepen, kort na elkaar, aan één horecaonderneming. De eerste groep vertrok hier omdat zij de indruk kregen dat medewerkers van de horecaonderneming geen aandacht hadden voor de groep. De tweede groep had echter een 9+ ervaring vanwege de plezierig benadering door één van de barista’s. Kortom; twee totaal verschillende ervaringen bij één bedrijf, waarbij duidelijk werd dat medewerkers toch écht het verschil maken.

De middag werd afgesloten met het beschrijven van een klantreis van een bezoeker van Den Haag en het opmaken van een lijst van acties die deelnemers en hun teams zelf kunnen inzetten om de gastvrijheid te vergroten.  

In januari 2018 organiseert Bureau Binnenstad opnieuw deze Haagse Heroes Gastvrijheidstraining. Bijwonen? Stuur een mail aan Koos van Geest (k.vangeest@binnenstad-denhaag.nl) voor meer informatie. 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media