Grote vergroeningsactie in het centrum van Den Haag tijdens de Dag van de Duurzaamheid

5 oktober

Grote vergroeningsactie in het centrum van Den Haag tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Duurzaam Den Haag zet zich samen met Haagse bewoners en ondernemers op de Dag van de Duurzaamheid in om het centrum van Den Haag te vergroenen.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid gaat Duurzaam Den Haag met Haagse bewoners en ondernemers in het centrum van Den Haag aan de slag met Operatie Steenbreek: tegel eruit, plant erin. Mensen die meedoen kunnen hun tuin- of stoeptegels inleveren voor gratis planten. Met meer groen en minder tegels wordt het centrum aantrekkelijker en is er minder wateroverlast bij stevige regenbuien.

Op dinsdag 10 oktober worden er dankzij deze actie geveltuintjes aangelegd, binnenplaatsen vergroend, achtertuinen omgetoverd tot groene oases en schoonpleinen vergroend. Duurzaam Den Haag roept bewoners en ondernemers in het centrum op, om aan te haken bij deze actie.

Doe mee!
Wil je meedoen met deze actie? Wil je bijvoorbeeld een gratis geveltuintje aanleggen bij je huis of winkel? Of je tuin/achterplaats omtoveren tot een groen paradijs? Doe dan het volgende:
✓ Stuur een mailtje naar edwin@duurzaamdenhaag.nl
✓ Laat weten wat je wil vergroenen (achtertuin/geveltuin/etc)
✓ Vermeld waar deze plek is (adres en een telefoonnummer)


“Voor ons is het natuurlijk elke dag de ‘dag van de duurzaamheid’. Deze landelijke viering is voor ons een goed moment om het centrum van Den Haag te vergroenen. Samen met de bewoners en ondernemers die binnen de grachten van het centrum wonen en werken, gaan we dinsdag 10/10 aan de slag met Operatie Steenbreek: tegels eruit, planten erin!” Edwin Cornelissen, projectleider Duurzaam Den Haag

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media