Geef invulling aan uw Social Return verplichting

28 september

Geef invulling aan uw Social Return verplichting


Training Horeca voor werkzoekende
Als (startende) horeca-ondernemer is enthousiast en goed getraind personeel belangrijk. Personeel is immers het visitekaartje van uw bedrijf. Er is veel behoefte aan goed opgeleid en vakbekwame medewerkers in de horeca. Werkgeversservicepunt Den Haag, afdeling horeca kan u hierbij helpen.

De werksetting Horeca is een praktijkgerichte leer- en werkomgeving binnen de gemeente. De deelnemers leren hier alle praktijkvaardigheden die nodig zijn in onder meer de keuken en de bediening.

Theorie en praktijk
Werkbegeleiders van de gemeente, tevens erkend leermeester, verzorgen de praktijkgericht training in een professioneel restaurant, moderne keuken en koffiecorner(s). De deelnemers leren alle (vak)vaardigheden in de praktijk. Ze worden getoetst aan de hand van competenties die door het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zijn vastgesteld. 

Diploma
De horeca vraagt om erkende certificaten en diploma’s. Daarom wordt gebruik gemaakt van BAS en KAS, de leermiddelen van het SVH. Hiermee behalen de deelnemers het officieel erkende SVH diploma bedienings-assistent of keuken-assistent. De diploma’s zijn erkend door brancheorganisaties en voldoen aan de wettelijke eisen gesteld door het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Werken is leren
De deelnemers gaan aan de slag in een echte werkomgeving. De werkomgeving bestaat uit:

  • keuken
  • restaurant
  • vergaderzalen
  • bedrijfsrestaurant waar dagelijks ruim 350 betalende gasten komen.

Het organiseren van bijvoorbeeld luxe lunches en andere evenementen is een van de dagelijkse werkzaamheden binnen de werkomgeving. Op deze manier is de deelnemer werkend aan het leren. De leerweg en een betaalde baan sluiten hierdoor beter op elkaar aan. Deze praktijkgerichte manier van werken vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Deelnemers leren binnen de werkomgeving:

  • vakvaardigheden keuken en bediening
  • arbeidsmotivatie
  • werkhouding
  • sociale vaardigheden
  • werknemersvaardigheden (zoals omgaan met werkdruk).

De leerweg is gericht op mensen die niet direct aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt.

Virtuele rondleiding
Benieuwd naar de faciliteiten van Training Horeca? Bekijk de virtuele rondleiding.

Aan het werk
Verder is er veel contact met het werkveld. Samen met werkgevers wordt bepaald over welke vaardigheden de deelnemers bij behalen van hun diploma moeten beschikken. De wensen van de werkgever en de eisen van de arbeidsmarkt zijn hierbij het belangrijkst.

De meeste deelnemers gaan als horeca-assistent of kok aan de slag in grote en kleinere horecabedrijven. Sommigen willen zich verder blijven ontwikkelen en volgen een vervolgopleiding. Door aansluiting te zoeken bij zowel de arbeidsmarkt als het vervolgonderwijs ontstaan goed getrainde medewerkers die passen in het profiel van het werkveld.

Meer informatie
Interesse in 1 van de deelnemers? Meld u dan aan. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met:

Gemeente Den Haag
Training Horeca
Binckhorstlaan 119
2516 BA Den Haag

Dhr. B. Veldhuizen
Telefoon: 06 - 82 28 52 47
E-mail: bob.veldhuizen@denhaag.nl

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media