Evaluatie Bureau Binnenstad 2017

10 juni

Evaluatie Bureau Binnenstad 2017

Bureau Binnenstad heeft de evaluatie van de publiek private samenwerking (PPS) aan de Haagse Binnenstad over het jaar 2017 gepresenteerd. 

Het ziet ernaar uit dat de PPS bijna alle doelstellingen uit het Binnenstadsplan 2010-2020 gaat behalen waarbij vier van de zeven doelstellingen, met nog drie jaar te gaan, nu al zijn behaald. 

Wonen in de binnenstad is in trek en de bezoekcijfers groeien weer. Inmiddels komen er 34 miljoen bezoekers per jaar in de Haagse Binnenstad. De bereikbaarheid van de binnenstad met openbaar vervoer en de fiets wordt erg goed gewaardeerd, maar ondanks de goede bereikbaarheid met de auto, is de perceptie hiervan nog onvoldoende. Toekomstige uitdagingen en kansen zijn de globale ontwikkelingen zoals de trek naar de steden en de veranderende  functie van binnensteden, lokale ontwikkelingen als de komende renovatie van het Binnenhof en de ontwikkeling van Binckhorst, maar ook regionale ontwikkelingen zoals in Leidschendam. 

Bijzonder om te noemen uit de evaluatie zijn de resultaten op het gebied van;

  • De Gastvrije binnenstad met name de extra inzet van City Hosts;
  • Het realiseren van de samenwerking tussen gemeente, ondernemers en vervoerders om te komen tot, het in 2018 ondertekende, convenant Stedelijke Distributie waarbij terugdringen van vervoersbewegingen en verbeteren van de luchtkwaliteit uitgangspunten zijn;
  • Het initiatief van de pandeigenaren in de Spuistraat om samen met de ondernemers en gemeente in te zetten op de verdere kwalitatieve ontwikkeling van de Spuistraat.

Bekijk hier de volledige evaluatie van de publiek private samenwerking (PPS) over het jaar 2017.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media