Energieke binnenstad

11 juli

Energieke binnenstad

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er veel energie is in de binnenstad van Den Haag. Er wordt op veel locaties verbouwd en opgeknapt. In de afgelopen maanden zijn er veel nieuwe ondernemingen gestart in de binnenstad. Om er enkele te noemen: Hallhuber in de Spuistraat, SLA op het Kerkplein, Anne&Max en De Frietwinkel in de Korte Poten, Het Frites Atelier in de Venestraat, Cherry Bitez in de Molenstraat, Yoghurt Barn en Jamey Bennett op de Plaats, Monki in de Wagenstraat en Headcase Barbers op het Noordeinde.

Afgelopen week is de Tourist Tram, de hop-on hop-off verbinding tussen de binnenstad en Scheveningen van start gegaan. Hiermee bieden wij de bezoekers een unieke attractie. Dat onze binnenstad steeds meer in trek is merken wij aan de bezoekcijfers. De afgelopen weken ligt de ontwikkeling van de bezoekersaantallen aan de Haagse binnenstad flink boven de landelijke ontwikkeling.

Vanuit Bureau Binnenstad hebben wij de afgelopen tijd met diverse nieuwe ondernemers in de binnenstad gesproken. Iedere keer word je weer verrast door het enthousiasme en de creativiteit. Samen met ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool is Bureau Binnenstad bezig om de studenten meer te betrekken bij de binnenstad en hun kennis en creativiteit in te zetten bij de diverse projecten. Je bemerkt dat er over en weer veel meer is dat je voor elkaar kan betekenen dan op het eerste gezicht blijkt.

Op 6 juli jl. is tijdens de Demo Day van de Smart Hospitality Challenge een concept gekozen dat het gastvrije karakter van de binnenstad gaat versterken. In de nieuwsbrief en op de website meer informatie hierover en over hoe ondernemers met elkaar zijn gaan samenwerken.

Den Haag is een van de steden die mee investeert en meedoet aan Concept Binnenstad van Platform 31. Noem het een laboratorium voor de binnenstad van morgen. Ik kan u aanraden om eens op de site van Platform 31 te kijken hoe wij meedenken en -doen om de uitdagingen voor de binnenstad uit te werken naar kansen.

Ik wens u een mooie zomer, veel tevreden bezoekers en omzet en de voortzetting van de dynamiek waarin de binnenstad zich nu bevindt.


Ad Dekkers
 

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media