De ‘Nieuwe Haagse Passage’ genomineerd voor de NRW jaarprijs 2016

25 juli

De ‘Nieuwe Haagse Passage’ genomineerd voor de NRW jaarprijs 2016

De NRW jaarprijs is een prestigieuze prijs voor de beste retailontwikkeling van Nederland. De vakjury, onder voorzitterschap van Jos Sentel, heeft dit jaar vier inspirerende ontwikkelingen genomineerd. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De komende weken zetten wij de vier genomineerden in het zonnetje. Deze week is het de beurt aan De Passage in Den Haag, een inzending van Multi Netherlands en AM Real Estate.

“Dit project excelleert op alle punten die nu belangrijk zijn bij een binnenstedelijke winkelontwikkeling. De ‘Nieuwe Haagse Passage’ is een herdefiniëring van de traditionele stedelijke winkelpassage. De Passage is geslaagd door compromisloze ligging en aansluiting: superieure inbedding in het winkelhart, tussen bestaande passantenstromen. Het project biedt een grote variatie aan units (over drie lagen) die allemaal toegankelijk zijn via nieuw, hoogwaardig en comfortabel openbaar gebied. Binnen de Haagse binnenstad heeft De Passage een geheel eigen karakteristiek qua invulling, sfeer, vormgeving en belevingswaarde. Het project heeft niet alleen winkels, maar ook horeca en is direct aangesloten op openbaar vervoer en parkeren. Het hotel zorgt voor betekenis in de avond. Er wordt voldaan aan hoge normen ten aanzien van duurzaamheid. Uitgesproken architectuur zorgt enerzijds voor een krachtig eigen beeld en legt anderzijds moeiteloos de verbinding tussen diverse schalen en sferen in de stad: opvallend beeld aan de grootschalige Grote Marktstraat en herstel van historisch beeld aan de kleinschalige Spuistraat.”

Facts & Figures:
Officiële opening: 18 september 2014
Totaalopp. voorgedragen ontwikkeling: 16.000 m²    
Aantal winkelunits: 17
Aantal horeca-units: 4

Overige voorzieningen: perfecte aansluiting op openbaar vervoer (halte in het souterrain voor de deur), als service voor bezoekers die met openbaar vervoer reizen is De Passage voorzien van een groot, digitaal OV/Informatiebord, in de directe omgeving diverse (grote) parkeervoorzieningen, waaronder Turfmarkt, Spui-Centrum, Markthof, Veerkaden en Bijenkorf.

Bekijk hier de pitch van De Passage.

Meer te lezen op www.nrw.nl 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media