De Haagse fietsweek: van 6 t/m 13 oktober 2017

28 september

De Haagse fietsweek: van 6 t/m 13 oktober 2017

De gemeente Den Haag organiseert samen met partners van 6 t/m 13 oktober de Haagse fietsweek. Hagenaars fietsen met elkaar 5 miljoen kilometer per week. En dat neemt gezien de populariteit van het fietsen de komende jaren alleen maar toe. Dat is goed nieuws, want fietsen is een gezonde en schone manier van vervoer.

Om al deze fietsers in het zonnetje te zetten, organiseren gemeente en partners in de fietsweek allerlei activiteiten voor en over de fiets(er). Wethouder van Verkeer Tom de Bruijn: "de fiets is het perfecte vervoersmiddel in de stad. Zelf fiets ik ook veel en dan is het fijn als de fietspaden er goed bijliggen en veilig zijn. Daar hebben we veel in geïnvesteerd en daar gaan we de komende jaren mee door. In de fietsweek komen allerlei aspecten van de fiets voorbij."

Aftrap met een debat
Het fietsgebruik neemt de komende jaren naar verwachting fors toe. Deze groei levert nieuwe uitdagingen op, zoals de aanleg van goede fietsvoorzieningen. Bij de aftrap van de fietsweek op 6 oktober gaan wethouder De Bruijn  en afgevaardigden van de Fietsersbond, de ANWB, een fietsondernemer en een filmmaker hierover met elkaar in debat.

Een greep uit de andere onderdelen van de fietsweek: de fietsverwendag, een gastcollege op de Haagse hogeschool, een fietsinformatiedag voor ouderen, een fietstocht en de opening van het 50e verkeersparcours op een basisschool.

Voor meer informatie en het hele programma:
www.fietsweekdenhaag.nl 

 


 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media