Congres: De Nieuwe Winkelstraat ‘Innovatie in de binnenstad’

4 april

Congres: De Nieuwe Winkelstraat ‘Innovatie in de binnenstad’

Op 23 maart organiseerde Platform de Nieuwe Winkelstraat waar NRW deelneemt aan het bestuur een congres over innovatie in de binnenstad. Bekijk hier de video.

Meer dan ooit is er aandacht voor de toekomst van onze binnensteden. U slaat geen dag de krant open zonder te lezen over winkelketens die in nood zijn, de dreigende leegstand, de noodzaak tot actie, het belang van regie en de oproep om samen te werken. De binnenstad staat onder druk. De economie herstelt, maar dit is niet voldoende om de retailsector uit het slop te halen. Er zijn fundamentele veranderingen in demografie, consumentengedrag en technologie. Deze veranderingen hebben ook invloed op de positie van winkelcentra. Als er niets gebeurt, zullen veel winkelgebieden hun relevantie verliezen en verdwijnen. Niemand kan de problematiek alleen aanpakken. Alle partijen – retailers, vastgoedeigenaren, gemeenten, horeca, cultuur – moeten samenwerken om winkelgebieden een nieuwe toekomst te geven.

De Rabobank heeft in dit kader een rapport geschreven: “Een nieuwe toekomst voor het winkelgebied? – Gezamenlijke actie is noodzakelijk!”. Het rapport geeft op hoofdlijnen inzicht in de belangrijkste veranderingen die aanleiding zijn voor de druk op de winkelstraat. Verder worden de eerste ervaringen gedeeld van winkelgebieden die gestart zijn met een verbetertraject via Platform De Nieuwe Winkelstraat. Dowload hier het rapport van de Rabobank.

Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) is een onafhankelijke en onpartijdige stichting, opgericht om kansrijke winkelgebieden in Nederland te helpen toekomstbestendig te worden voor de consument van nu en de toekomst. Dat doen we door stakeholders met elkaar te verbinden, kennis te verzamelen en te delen, onderzoek te (laten) doen, inspirerende praktijkvoorbeelden te laten zien, praktische hulpmiddelen te ontwikkelen en aan te bieden en winkelgebieden te voorzien van strategisch advies met een concreet plan van aanpak.

Inmiddels is DNWS actief in zo’n 75 winkelgebieden door heel Nederland. Sinds 2014 is in die gebieden  door stakeholders, samen met  DNWS en de Rabobank, samengewerkt om de winkelgebieden te versterken. Er is veel kennis vergaard en het is nu de hoogste tijd deze kennis met elkaar te delen en de successen te vieren!

Doel van het congres is om DNWS te presenteren aan u en vooral tips en praktische lessen mee te geven over het werken aan toekomstbestendige gebieden.

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media