Binnenstad Den Haag nog mooier door aanpak 13 kleine straatjes

13 december

Binnenstad Den Haag nog mooier door aanpak 13 kleine straatjes

De Haagse Binnenstad blijft zich ontwikkelen. Niet alleen in de hoofdroutes in de Haagse Binnenstad wordt veel geïnvesteerd, zoals het Noordeinde, Tournooiveld en van het Spui tot de Kneuterdijk, maar nu worden ook de belangrijke verbindingsstraatjes tussen hoofdroutes in Binnenstad aangepakt. Zo worden ook die straatjes aangenaam en gezellig om door heen te lopen. 

In 2016 is een start gemaakt rondom de Denneweg met 3 straatjes (de Spekstraat, de Maliestraat en de Jagerstraat). Voor 2017 en 2018 worden er nog 13 verbindingsstraatjes in het centrum aangepakt. Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): "Je zou die kleine straatjes makkelijk kunnen vergeten, maar deze vind ik juist belangrijk. Ze verleiden je om van een gezichtsbepalende hoofdroute naar de andere te lopen. Ook die straatjes moeten een plezierige uitstraling hebben."

De 13 straatjes die nu worden aangepakt zijn: Achterom, Annastraat, Apendans, Bagijnestraat, Doelenstraat, Gortstraat, Halstraat, Hartogstraat, Hoge Nieuwstraat, Kissemstraat, Korte Koediefstraat/Koediefstraat, Raamstraat, Schoorsteenvegerstraat. Bij deze straatjes kan het straatwerk wordt opgeknapt, kan de verlichting worden uitgebreid, vindt er vergroening plaats daar waar het kan, de graffiti wordt verwijderd of er wordt een muurdecoratie aangebracht. Voor dit onderhoud wordt 450.000 euro uitgetrokken.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media