Bijeenkomst The Hague Royal City en de Luxury Shopping Route

17 april

Bijeenkomst The Hague Royal City en de Luxury Shopping Route

Den Haag heeft de ambitie zich te profileren als ‘Royal City’. Integraal onderdeel van deze ambitie is de ‘Luxury Shopping Route’, die loopt van de Bijenkorf tot aan Hilton The Hague . 


Op dinsdag 17 april organiseerden Ad Dekkers van Bureau Binnenstad en Wim Hamming van  het Haags Retailpunt een ontbijtbijeenkomst in het nieuwe Hotel Indigo om de voortgang van het project te bespreken. Ondernemers, pandeigenaren en andere belanghebbenden verzamelden in de Goudkluis van dit voormalige bankgebouw van de Nederlandse Bank om met elkaar van gedachten te wisselen. 


De positieve noot is dat de leegstand op de Luxury Shopping Route laag is. Er zijn aanbieders van premium producten in de markt om zich te vestigen, maar het is niet altijd eenvoudig om locaties te vinden die aansluiten bij het eisenpakket dat zij hebben. 
Verder was er consensus dat de nieuwe uitstraling van het Noordeinde een enorme verbetering betekent en de straat er prachtig uit gaat zien. Er werden wel zorgen geuit over de vertraging die in de eerste fase van het project is ontstaan. De gemeente voert een strakke regie, maar nutsbedrijven zorgen voor vertraging.


Pandeigenaren werden opgeroepen om nog eens kritisch te kijken naar de kwaliteit van uitstraling en onderhoud van hun panden. Goed onderhouden panden in een heringerichte straat dragen bij aan de ‘Royal’ ervaring van dit Luxury winkelgebied. 
Er wordt gewerkt aan een aanpassing van het huidige kernteam. Nu er werkgroepen zijn gevormd van ondernemers en van eigenaren is er behoefte aan een breder geformeerde  stuurgroep waarin wij andere belanghebbenden gaan uitnodigen om per onderwerp mee te denken en te werken aan verdere ontwikkelingen van de ‘Royal’- ambitie. 

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media