Bereid je voor op 0-emissie in 2025!

1 februari

Bereid je voor op 0-emissie in 2025!

Schone bevoorrading van Den Haag in 2025

In 2025 worden winkels, horeca, kantoren en bewoners in de Haagse binnenstad alleen nog bevoorraad door voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten. Dat draagt bij aan het verder verbeteren van de luchtkwaliteit en aan het leefbaar houden van de binnenstad.

Website
Om de ambitie van zero-emissiebevoorrading dichterbij te brengen, lanceerden wethouder Liesbeth van Tongeren, Stichting Binnenstad, Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Den Haag, VNO NCW, Uneto-Vni, TLN en evofenedex de website www.platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl. De website bevat allerlei voorbeelden van bedrijven die zich nu al op zero-emissiedistributie voorbereiden. De website dient als informatie- en inspiratiebron voor andere ondernemers. Wethouder Liesbeth van Tongeren, Duurzaamheid en Energietransitie, zette de website live. Klik hier voor website van Platform Stedelijke Distributie.

“Een toekomst die we allemaal willen is er één met schone lucht en een economie die  draait. Daar word ik blij en gelukkig van. Het is dan ook goed dat ondernemers daar bij de aanschaf van een nieuw vervoermiddel rekening mee houden, zodat we in 2025 schone bevoorrading hebben in de Haagse binnenstad”, aldus Liesbeth van Tongeren.


Foto: Inge van Mill

Bluepaper
Niet alleen schone voertuigen dragen bij aan de luchtkwaliteit en leefbaarheid van de binnenstad, ook minder ritten zijn daarbij van belang. De Expertgroep City Distribution presenteerde daarvoor haar ‘Bluepaper’. Hierin beschrijven zij hoe de bevoorrading van een stadscentrum anders kan worden georganiseerd, zodat er minder voertuigen nodig zijn. Zij geven de succesfactoren voor een Urban Consolidation Centre (logistieke hub). Liesbeth van Tongeren nam de Bluepaper in ontvangst. De Bluepaper is te downloaden via: shoppingtomorrow.nl/resultaten.

 


Foto: Inge van Mill

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media