Ad Dekkers: Verder werken aan het succes van de Haagse Binnenstad

18 december

Ad Dekkers: Verder werken aan het succes van de Haagse Binnenstad

Begin januari keerde Bureau Binnenstad, na de renovatie van het Sijthoffpand, weer terug in het hart van de Haagse binnenstad. Vanuit deze bijzondere locatie kunnen wij nog dichter bij onze partners, gemeente Den Haag en Stichting Binnenstad, samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de Beste Binnenstad van Nederland. 

Werken aan een aantrekkelijke binnenstad: om te ondernemen, investeren maar ook om te studeren, wonen en werken. Of het nu gaat om de bewoner of om de bezoeker die komt voor het diverse winkelaanbod, die lekker wil genieten van terrassen en restaurants of een van de vele culturele parels wil bezoeken; op al die gebruikers zijn de inspanningen gericht. Zij bepalen uiteindelijk het succes van onze binnenstad.

Ondernemers, eigenaren, bewoners en ambtenaren hebben het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in de publiek-private aanpak van de binnenstad. Ik wil hier graag benadrukken dat ik onder de indruk ben van de betrokkenheid en bovenal de inzet om met elkaar samen te werken. Het succes van de binnenstad komt van hen, en daar wil ik hun dan ook voor bedanken en een welgemeend compliment geven. In december heeft Matthé van Tour afscheid genomen als voorzitter van Stichting Binnenstad. Tijdens zijn voorzitterschap is de publiek-private samenwerking verder ontwikkeld en vernieuwd. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om Matthé te bedanken. Gelukkig blijft hij bij het samenwerken aan de Haagse binnenstad betrokken. Tevens wil ik zijn opvolger, Ellen Bekkering, veel succes wensen.

Er is ook dit jaar flink geïnvesteerd door gemeente en ondernemers, er is gewerkt aan gastvrijheid, inrichting en beheer van de openbare ruimte, het aantrekken en ondersteunen van ondernemers, verzorgen van promotie en het toevoegen van functies.

De aanpak zoals die in Den Haag is opgezet, is voor anderen een reden om te komen kijken en te ervaren. Wij mochten dit jaar diverse organisaties en steden, nationaal en internationaal, ontvangen en rondleiden door de binnenstad. Zonder uitzondering was men enthousiast over onze stad en de samenwerking.

Nu de titel Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 afloopt, betekent dat niet dat de binnenstad af is. Alle partners zijn ambitieus en willen de binnenstad verder ontwikkelen. Met de steeds sneller veranderende vraag en daarmee de veranderende functie van binnensteden is de wijze van samenwerking zoals in Den Haag een degelijk fundament om op voort te bouwen.

Einde jaar is lijstjestijd. Wat is het mooiste, het beste of het meest indrukwekkende? Graag deel ik met u mijn persoonlijke binnenstadslijst; dat waar ik trots op ben:

Het toetreden van twee nieuwe partners bij Stichting Binnenstad: het onderwijs en de stichting Den Haag Nieuw Centrum
De verlenging van de Ondernemers BIZ-en Hofkwartier en Denneweg
De start van de bouw van de parkeergarage onder het Tournooiveld
De meer dan 100 enthousiaste deelnemers aan de workshop die hebben meegedacht over de toekomst van de binnenstad.
De start van het Smart Shopping-programma
De opening van de H&M-flagshipstore in het pand van Maison de Bonneterie
De realisatie van meer dan 2500 overdekte Biesieklette-fietsenstallingen
De afronding van de bijzondere bestrating in de Grote Marktstraat
Het WK Beachvolleybal op de Hofvijver
Het uitroepen van Han Ting tot beste luxe restaurant van Nederland door Tripadvisor.

Ik kijk uit naar 2016 om verder te werken aan het succes van de Haagse Binnenstad, samen met al die betrokken ondernemers, eigenaren, bewoners en ambtenaren. Ik wens hun en u een heerlijk eind van 2015 toe en voor 2016 veel succes.

 

Ad Dekkers

Directeur Bureau Binnenstad

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media