Logistiek 070

Samenwerken aan een 0-emissie Haagse binnenstad!


Ons doel is om in 2025 winkels, horeca, kantoren en bewoners in de Haagse binnenstad uitsluitend te bevoorraden met 0-emissie-voertuigen.
 
We gaan grote stappen maken in de overgang van fossiele naar schone energie. Schonere auto’s, vracht- en bestelvervoer en minder ritten voor bevoorrading en pakketbezorging; hiervoor moeten slimme en innovatieve oplossingen komen. Oplossingen waarbij de stad goed bereikbaar is, het winkelgebied aantrekkelijk blijft en bevoorrading snel en efficiĆ«nt kan plaatsvinden. 

In Den Haag werken de gemeente en marktpartijen samen aan een duurzame en efficiĆ«nte stedelijke distributie. Deze ambitie is vastgelegd in het ‘Convenant Stedelijke Distributie’. Het convenant werd op 8 maart 2018 ondertekend door gemeente Den Haag, Stichting Binnenstad, Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Den Haag, VNO NCW, Techniek Nederland (vh Uneto-Vni), TLN en evofenedex. 

 

Webinar Platform Stedelijke Distributie : Zero Emissie Binnenstad Den Haag 2025

Op dinsdag 2 november 2021 organiseerde het Platform Stedelijke Distributie Den Haag (de voorloper van Logistiek 070) in samenwerking met de gemeente Den Haag het webinar ‘Zero Emissie Binnenstad Den Haag 2025’. Het webinar is gericht op ondernemers. Diverse experts praten de deelnemers live bij over de komende, lokale veranderingen op het gebied van stadslogistiek. Ze delen hun ervaringen met schone stadslogistiek en beantwoorden vragen van ondernemers. Het webinar start om 16.00 uur en is gratis online te volgen.  Lees hier meer.

 

Meer weten? Op de website Logistiek 070 kunt u de ontwikkelingen in de Haagse binnenstad op dit gebied op de voet volgen.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media