Typisch Haags

Wat heeft Den Haag wat andere steden niet hebben? Behalve strand en zee om de hoek maakt de Haagse identiteit deze stad uniek. De zogeheten Haagse Signatuur. De meetlat waarlangs we de ontwikkeling van de binnenstad leggen. Vaak contrasterend, altijd met elkaar verbonden en vooral: typisch Haags.

Koninklijk en alledaags

De Gouden Koets die door de stad trekt. Het Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen, de Paleistuin en de Koninklijke Schouwburg. Het Koningshuis lééft in Den Haag. Tegelijkertijd loopt het winkelend en werkend publiek pal langs het paleis en vermaakt jong en oud zich in de schouwburg. Dat maakt Den Haag koninklijk en tóch alledaags.

Bestuurlijk en politiek

Met het Binnenhof als belangrijkste decor is Den Haag de politieke hoofdstad van Nederland. Door de hele Haagse binnenstad komen we de verschillende ministeries tegen. En ’s zomers op een terras op het Plein zijn de politieke kopstukken ‘live’ te bewonderen.

Statig en chique

Exclusieve winkels op het Noordeinde, een high-tea in hotel Des Indes of de kunst- en antiekmarkt op het Lange Voorhout: het zijn beroemde voorbeelden van het statige en chique Den Haag.

Historisch en modern

Historische meesterwerken als de Gevangenpoort, de Haagse Passage en het Mauritshuis gaan naadloos over in de moderne architectuur. Zo geeft ook indrukwekkende hoogbouw als het Strijkijzer de skyline van Den Haag vorm.

Internationaal en multicultureel

De vele ambassades, de expats en buitenlandse studenten die Den Haag kleur geven, maar ook China Town of de Tong Tong Fair: deze stad is een smeltkroes van talen, culturen, internationale handel, smaken en gewoonten.

Muziek en dans

Golden Earring, Anouk, Kane, Di-rect, het Paard, maar ook het Koninklijke Conservatorium en het Nederlands Danstheater. Parkpop en Festival Classique. Den Haag is hofleverancier van zowel moderne als van klassieke muziek en dans.

Deze signatuur komt terug in de acht sfeergebieden waarin de Haagse binnenstad is onderverdeeld.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

Nieuwsbrief

Social Media