The City as a Stage

Herinrichting Grote Marktstraat

Joppe Put is fotografie-student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Een onderdeel van zijn  examenjaar is een praktijkopdracht waarbij hij samenwerking aangaat met een externe opdrachtgever. Joppe heeft dit project ‘The City as a Stage’ zelf geformuleerd en Bureau Binnenstad benaderd om dit in samenwerking te realiseren. Het uitgangspunt voor zijn fotografie is het Binnenstadsplan 2010-2020 "Naar een complete Binnenstad".

Zijn project gaat over de vernieuwing van de Grote Marktstraat en het is ontstaan vanuit een persoonlijke fascinatie voor deze straat. De fotograaf: “De vernieuwing van het gebied in en rondom de Grote Markstraat vergroot de verleidingskracht van de openbare ruimte. Tegen het decor van de imposante architectuur en door de vormgeving van de winkelboulevard ervaar je  een grootstedelijke beleving en een ruimtelijke dynamiek die je eigenlijk alleen kent van pleinen. Dat fascineerde me enorm.“

De vernieuwde Grote Marktstraat functioneert als een herkenningspunt, wandelgebied en ontmoetingsplaats. Voor de fotograaf heeft de herinrichting ook iets aan de sfeer veranderd. Hij omschrijft dit als ‘een versterking van het collectieve (wij) gevoel; alsof er een massa ontstaat waarin je als bezoeker opgaat’.

Nieuwsgierig geworden naar meer werk van Joppe Put?
 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media