De ambities van de Haagse binnenstad

Een complete Haagse binnenstad in 2020. Daar komen de volgende gezamenlijke ambities uit van publieke en private partijen in de Haagse binnenstad.

 

AMBITIES

Binnenstad identiteitsdrager Den Haag

De binnenstad is het visitekaartje van Den Haag en in belangrijke mate bepalend voor de identiteit van de stad. De opgave is deze identiteit duidelijk en consequent verder te ontwikkelen en te etaleren. De Haagse identiteit zorgt voor onderscheidend vermogen ten opzichte van andere steden. Bewoners, ondernemers en eigenaren dragen hieraan bij. De Haagse identiteit wordt uitgedragen in woord en beeld, maar ook ervaren in de openbare ruimte. De identiteit is verwoord in de Haagse Signatuur:
 • Koninklijk en Alledaags
 • Bestuurlijk en Politiek
 • Statig en Chique
 • Historisch en Modern
 • Internationaal en Multicultureel
 • Muziek en Dans

Den Haag internationale stad

Den Haag is Internationale Stad van Vrede en Recht. Denk aan ambassades, NGO’s, het Vredespaleis, VN-instellingen, internationale bedrijven, onderwijsinstellingen en veel internationale congressen. Expats, tijdelijke en permanente inwoners waarderen het gevarieerde aanbod van cultuur, horeca, winkels en evenementen. Den Haag internationale stad draagt bij aan een gunstig vestigingsklimaat voor internationale bedrijven en hun medewerkers.

Den Haag culturele bestemming

De binnenstad is het culturele hart van de stad met een onderscheidend aanbod aan musea, theaters, architectuur, festivals en evenementen. Cultuurmanifestaties brengen de stad in beweging en trekken mensen aan. Bezoekers hebben de keuze uit een gevarieerde, gerenommeerde (internationale) programmering en vernieuwende creatieve producties.

Binnenstad als winkeltop van Nederland

Den Haag wil de ‘beste winkelstad’ van Nederland zijn. Een gebied met bijzondere winkelconcepten (van local heroes tot internationale warenhuizen), maar ook met horeca, cultuur en attracties. Koop- en winkelgedrag verandert, Den Haag verandert mee. We zetten sterk in op gastvrijheid en de toepassing van de nieuwste technologieën, om ervoor te zorgen dat het de consument aan niets ontbreekt.

Binnenstad als huiskamer voor stad en regio

De binnenstad is van en voor iedereen. Noem het de huiskamer voor bewoners, maar ook voor gasten uit de stad, regio en daarbuiten. Waar iedereen zich thuis voelt. Waar mensen elkaar ontmoeten, ervaringen en inspiratie opdoen en prettig verblijven.

Binnenstad als “must see” bestemming

Den Haag heeft het allemaal: historie, cultuur, architectuur, winkels, horeca, maar ook kust, haven en strand. Tel daarbij op dat Den Haag hofstad en politieke hoofdstad is en je hebt een écht onderscheidende stad. Alle ingrediënten zijn aanwezig om Den Haag in de markt te zetten als dé toeristische bestemming. Onze ambitie is dan ook: méér bezoekers verwelkomen, die lánger verblijven.

 

DOELSTELLINGEN

Een complete Haagse binnenstad klinkt mooi. Maar wat betekent het concreet? Het Binnenstadsplan 2010-2020 bevat de volgende doelstellingen:

 
 • 20.000 meer inwoners
 • 33,5 miljoen bezoekers (2018)
 • 10% toename verblijfsduur van bezoeker buiten Den Haag
 • 10% groei bestedingen per bezoeker
 • 10% groei aantal overnachtingen
 • 7,5 waarderingscijfer door Haagse bevolking
 • Grotere bekendheid Haagse binnenstad: lokaal, regionaal en nationaal

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media